Известие

Collapse
No announcement yet.

DRL на фарове за мъгла ?! 147 1.6 ТS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• DRL на фарове за мъгла ?! 147 1.6 ТS

Здравейте колеги, има ли няой опит с тези допълнителни модули за автоматични светлини на процент ?

Примерно да светват само фаровете за мъгла/ или къси светлини/ на 50 % с някоя от тези автърмаркет джаджи . Това което намирам :
    http://olx.bg/drl-moduli-i12601081

http://olx.bg/drl-moduli-za-avtomati...bila-i43970361

Моля споделете мнение, както и дали сте доволни и разбирасе къде Ви го монтираха, колко струваше !?

п.с. автомобила е alfa 147 1.6 TS
    Last edited by istorm; d.m.y г., 23:28.

Аз карам с такъв от първия линк. С него ползвам дългите като дневни. Работи безотказно и нямам никакви забележки. Сам съм си го монтирал.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...4&postcount=24
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:17.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Mного добре се е получило колега ecotronic, на 147 външни се явяват фаровете за мъгла .... та идеята ми е тях да направя дневни

Едно въпросче твоят модул запалва само и единсвено дългите на определен процент нали ?
      /няма други активни габарити светлини в купето и прочие /

Comment

Първоначално публикувано от istorm Покажи съобщение
        Mного добре се е получило колега ecotronic, на 147 външни се явяват фаровете за мъгла .... та идеята ми е тях да направя дневни

Едно въпросче твоят модул запалва само и единсвено дългите на определен процент нали ?
        /няма други активни габарити светлини в купето и прочие /
        Да, палят се само дългите и нищо друго. А защо непременно държиш да ползваш фаровете за мъгла? Това, че дългите не са разположени максимално външно не мисля, че е проблем.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

От естетична гледна точка, +това както споменах са най-външи светлини във фара на 147-та .

Аз и сега си карам така през деня, повече ми харесва визията на колата с тези светлини като дневни .

Comment

Може. Единственото ми съображение "против" е това, като светят фаровете за мъгла на 50% от мощността си, дали ще се виждат така добре, както дългите на 50 или дори на 20?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Трябва да се опита, според мен ще е възможно. Стига да намеря човек който разбира от окабеляването на колата за да сподели дали може да се монтира модула без "побългаряване" дали е плъг енд плей

Comment

Чак PnP няма да е, но при 147 е доста по-лесно да се монтира този модул било то на фаровете за мъгла или на дългите, сравнено със ситуацията при 156.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Tъкмо се заинтригувах за моята 56-ца
                  156 1,9 sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от dido alfa Покажи съобщение
                    Tъкмо се заинтригувах за моята 56-ца
                    Не е проблем да се монтира и на 156, но там инж. Тоци Бегали е сътворил една много странна схема и трябва да се добави едно реле за да станат нещата с модула.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Еко, някъде беше описал подробно как става, но не мога да го намеря или се бъркам ?
                      Нали при 156 фейс има малка разлика в релетата с тази преди фейса ?
                      Mercedes S320 W220
                      Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                        Еко, някъде беше описал подробно как става, но не мога да го намеря или се бъркам ?
                        Нали при 156 фейс има малка разлика в релетата с тази преди фейса ?
                        Тук е описано, как става:

http://89.190.194.3/forum/showpost.p...3&postcount=84

Има разлика сравнено със схемата при FL. Ще погледна по-подробно, но там нещата сякаш са по-лесни.

PS:

Ето я схемата на късите при FL:

Релето е с един NO контакт и онази простотия от предишната схема вече я няма.

Това много лесно може да се провери, като се види дали когато са пуснати дългите, светят и късите. Ако не светят, означава, че не е необходимо добавянето на онова реле.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:52.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

С 30 % светещи дълги.
                          Attached Files
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Не изглежда зле дори с включени на процент дълги светлини . Благодаря за снимката !
                            Last edited by istorm; d.m.y г., 23:40.

Comment

ей Стелко, кой та фотна така бе... да не би от някое списание да я изкара снимката. Че и теб те познах по очилата
                              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Working...
                              X